Wanneer je door de reacties scrollt van een veel bekeken TikTok video dan zie je het met regelmaat voorbijkomen. Meerdere mensen die bij een video reageren met hashtags of woorden als “FY”, “FYP” en andere variaties hierop. Maar wat betekent het? Wij leggen uit wat FY betekent op TikTok.

Net als op andere social media kanalen is er ook op TikTok een eigen “taal” ontstaan. Vaak zijn het bepaalde woorden of afkortingen die alleen begrepen worden door de echte trouwe gebruikers. Dit is dus ook het geval met FY en FYP op TikTok.

FYP op TikTok

FYP betekent simpelweg: “For you page”. Dit is de Engelse naam van de pagina “Voor jou”. De For You page opent standaard wanneer je de app opent. De hashtag #FYP is één van de meestgebruikte hashtags op TikTok. TikTok gebruikers denken vaak, dat deze hashtag nodig is om op de “Voor jou” pagina te verschijnen.

De “For you page” kun je vergelijken met een soort van tijdlijn die je ook op social kanalen als Facebook of Instagram ziet. In deze tijdlijn komen video’s tevoorschijn die gebaseerd zijn op jouw interesses en het algoritme van TikTok. Wil je daar meer over weten? Lees dan het blog: TikTok algoritme uitgelegd.

Oké leuk, maar waarom reageert iedereen met FY op mijn video?

Dat wordt simpelweg gedaan, omdat mensen hiermee zeggen dat jouw video op hun For You page verschenen is. Zie je dit verschijnen in de reacties op jouw video? Grote kans dat je op het punt staat om viral te gaan en dat is natuurlijk wat je wilt!

Ben jij weleens viral gegaan op TikTok? Of heb jij weleens een FYP hashtag onder een TikTok post ontvangen? Laat het ons weten in de reacties!