Misschien heb je het wel gehoord van vrienden, vrienden, familie of kennissen. Het social media platform TikTok is binnen mum van tijd enorm populair geworden. Je hebt besloten dat je zelf ook graag TikTok wilt hebben, maar je weet niet hoe je het moet downloaden op je mobiele telefoon. In deze handige guide leggen we je uit hoe je TikTok moet downloaden.

Aantal TikTok downloads

Hoeveel downloads heeft TikTok? Wij zochten deze vraag uit en we hebben een aantal statistieken voor je verzameld. Deze statistieken komen van het Amerikaanse bedrijf Oberlo.

  • TikTok heeft in mei 2002 wereldwijd 800 miljoen actieve gebruikers.
  • TikTok is meer dan 1,5 miljard keer in de Appstore en Google Play gedownload.
  • De TikTok app staat in de top van de de meest gedownloade apps in de Apple iOS app store voor Q1 in 2019 met meer dan 33 miljoen downloads.
  • 41% van de TikTok gebruikers is tussen de 16 en 24 jaar oud.
  • TikTok is maar liefst 467 miljoen keer gedownload in India.
  • Gebruikers spenderen momenteel gemiddeld 52 minuten per dag op de app.
  • TikTok is toegankelijk in 155 landen en in 75 talen.
  • 90% van de TikTok gebruikers, openen de app op dagelijkse basis.

TikTok downloaden: zo ga je te werk

Interessant al die cijfers, maar hoe moet je TikTok nu precies downloaden en installeren? Wij leggen het je stap voor stap uit.

TikTok downloaden in de Apple iOS store

Als je TikTok wilt downloaden in de Apple iOS store ga je allereerst naar de Apple iOS store. Vervolgens klik je op ‘Zoek’ en typ je ‘TikTok’ in de zoekbalk. Vervolgens kun je de app downloaden.

TikTok installeren

Nadat je TikTok hebt gedownload kun je de app installeren. Klik op het TikTok icoon op je iphone, zodra de app opent krijg je het onderstaande scherm te zien. En eerlijk is eerlijk, de video’s op TikTok ‘make your day’ heel letterlijk!

Je hoeft geen account te hebben om het een en ander op TikTok te bekijken. Maar je kunt, als je zelf aan de slag wilt met het maken van video’s, ook een account voor jezelf aanmaken. Daarbij ga je als volgt te werk:

Klik rechtsonder op het ‘poppetje’ icoon. Vervolgens krijg je het scherm ‘meld je aan voor een account’ te zien.

Als je je wilt aanmelden voor TikTok kun je gebruikmaken van je bestaande Facebookaccount, Twitter, account of via je Gmail Account. Via Facebook gaat de koppeling vrij eenvoudig.

Nadat je de stappen hebt doorlopen krijg je het bovenstaande scherm te zien waar je je interesses kunt kiezen. Geef de interesses aan waarin jij geïnteresseerd bent. Dit is bepalend voor het algoritme waar TikTok rekening mee houdt. Wij hebben de bovenstaande interesses gekozen.

En vervolgens is je TikTok account gereed! Je kunt een profielfoto toevoegen en aan de slag met het maken van jouw eigen TikTok-video’s.

Succes! Mocht je nog vragen hebben of tegen problemen aanlopen bij het downloaden of installeren van TikTok. Laat het ons weten in de reacties, we helpen je graag!