De TikTok gebruikscijfers liegen er niet om, TikTok is onwijs populair! En heel eerlijk, wij denken dat de populariteit alleen nog maar verder zal toenemen. Extra cool is dat diverse TikTokkers inmiddels zijn uitgegroeid tot bekende Nederlanders. Waar jaren geleden mensen bekend werden door Instagram, Facebook of YouTube, is daar nu dus TikTok aan toegevoegd. Iedereen wil TikTok famous worden. Maar hoe word je TikTok famous? Wij geven je in dit blog een aantal 7 handige tips en tricks.

Hoe word je beroemd op TikTok?

Als we kijken naar internationale beroemdheden dan kunnen we er talloze noemen denk aan Addison Rae (48,6m miljoen volgers), Charli d’amelio (67,6 miljoen volgers), Loran Gray (45,1 miljoen volgers) of Zach King (45,5 miljoen volgers). Maar ook in Nederland zijn er een aantal hele bekende TikTokkers te vinden. Het aantal volgers van deze beroemde TikTokkers is echt enorm, waardoor zij flink wat geld kunnen verdienen met TikTok door middel van gesponsorde TikTok posts.

Hoe je echt beroemd kunt worden met TikTok hangt vaak samen met het hebben van een beetje geluk. Zo zijn er TikTokkers die al maanden iedere dag een post plaatsen maar weinig volgers hebben. Terwijl er ook mensen zijn die met 1 TikTok video compleet viral gaan en zo hun fanbase binnen mum van tijd hebben opgebouwd.

7 tips om TikTok famous te worden

Het creëren van een viral TikTok post is eigenlijk dé key als je TikTom famous wilt worden. Door een unieke video te maken kom je – hopelijk – terecht op de ‘For You‘ pagina van TikTok. Hier kun je terechtkomen, door onder ander rekening te houden met het TikTok algoritme. Door onder andere actief te zijn en veel gebruik te maken van populaire TikTok hashtags, vergroot je de kans op TikTok fame! Daarnaast zijn er een aantal andere tips:

1. Doe mee met TikTok viral trends

Trends komen en gaan: óók op TikTok. Door actief content te maken op basis van bijvoorbeeld populaire TikTok liedjes, vergroot je de kans op de TikTok fame! Ben jij de eerste die meedoet aan een viral trend? Dan kun je ervoor zorgen dat jouw TikTok video veel kijkers krijgt. Je doel is natuurlijk om terecht te komen op de ‘For You’ page, zo zorg je ervoor dat nóg meer mensen jouw video kunnen bekijken. Ook het opnemen van een duet met een viral video zorgt ervoor dat jij meer kijkers krijgt.

2. TikTok dansjes

Geloof het of niet, maar de meeste TikTok video’s die viral gaan zijn TikTok dansjes! Zo gaat momenteel het dansje van Jason Derulo op het Nederlandse liedje CONO . Jason Derulo x Purj x Jhorrmountain compleet viral!

@jasonderulo

NEW TREND ALERT!!! #CONO officially out everywhere! @justmaiko @itsjonathanle

♬ CONO . Jason Derulo x Purj x Jhorrmountain – jasonderulo

Ga je zelf aan de slag met een TikTok dansje? Zorg er dan voor dat je de choreografie leert, een tof en opvallend outfitje aantrekt. Belangrijk is, als je merkt dat een dansje viral gaat, om hier meteen op in te spelen. Hoe sneller hoe beter!

3. Wees uniek op TikTok!

Momenteel zijn er al miljoenen TikTok gebruikers. Wil je opvallen met jouw video’s? Dan is het belangrijk om aan de slag te gaan met unieke content. Bepaal jouw stijl en jouw unieke look and feel. Ben je goed in het vertellen van grappige sketches? Wellicht is dit iets waar je mee uit kunt blinken op TikTok. Ben je sportief en kun je goed met gewichten omgaan? Dan kan dit jouw USP zijn waarmee je kunt opvallen. Zoek naar jouw eigen kracht en bekijk wat jouw niche is?

4. TikTok video’s van goede kwaliteit is key

Een foto die wazig en blurry is valt niet op. Dit geldt ook voor TikTok video’s. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je video’s scherp zijn en voldoende licht bevat. Donkere en wazige video’s vallen nu eenmaal minder goed op. Eventueel kun je er zelfs voor kiezen om te werken met studiolampen zodat je TikTok video perfect belicht is! Video’s met een goede kwaliteit zorgen ervoor dat ze beter worden bekeken.

5. Zorg voor interactie op TikTok

Beroemd worden op TikTok? Dan is heel plat gezegd ‘netwerken’ enorm belangrijk. Wees een sociaal dier en ga de interactie aan met jouw volgers en andere TikTokkers. Door een reactie te plaatsen bij de video’s van andere TikTokkers kun je ervoor zorgen dat andere gebruikers jouw reactie gaan liken. Hoe meer likes jouw opmerking krijgt, hoe hoger je komt te staan in de reacties bij een video. Reageer je onder een video bij een bekende TikTokker en krijg je veel reacties? Dan is de kans groot dat andere gebruikers ook naar jouw account zullen doorklikken. Belangrijk is dus om lekker actief te zijn op TikTok.

6. Netwerken met andere TikTokkers

Wie denkt dat je alleen tijdens een borrel kunt netwerken heeft het mis. Ook op TikTok kun je namelijk contacten leggen. Als je de kans krijgt om bijvoorbeeld een video op te nemen met een bekende en beroemde TikTokker, vraag of hij of zij jou wilt taggen. Hierdoor is de kans op nieuw volgers weer groter.

7. Kwaliteit werkt beter dan kwantiteit

Met heel veel dingen in het leven werkt kwaliteit nu eenmaal beter dan kwantiteit. Dit is ook het geval met TikTok. Door je te focussen op goede en kwalitatieve video’s vergroot je de kans om beroemd te worden op TikTok. Ga geen video’s plaatsen om het plaatsen, maar zorg voor leuke content waar ook echt moeite in is gestopt. Zo val je nog meer op en zal het eindelijk resulteren in nog meer volgers!

Ben jij al TikTok famous? Zo ja wat zijn jouw tips? Laat het ons weten in de reacties hieronder.