Op social platformen als Instagram en Facebook is het mogelijk om ‘live te gaan’. Met een druk op de knop kun je eenvoudig ‘live’ verslag doen van wat je op dat moment aan het doen bent. Misschien maak je wel een tutorial of maak je op dat moment iets heel bijzonders mee en wil je daar iedereen bij betrekken. Maar wist je dat je ook live kunt gaan op TikTok? Hier zijn echter wel een aantal regeltjes aan verbonden. Wij leggen in dit blog uit hoe je live gaat op TikTok.

Live gaan op TikTok

Voordat je live kan gaan op TikTok is het belangrijk om te checken of dit mogelijk is met jouw account. Want, jammer genoeg is deze TikTok functionaliteit niet beschikbaar voor iedereen.

Je kunt alleen live gaan op TikTok als jouw account minimaal 1.000 volgers heeft. Als je die eenmaal hebt verschijnt de optie om een livestream op te zetten vanaf je mobiele telefoon automatisch. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn om gebruik te maken van TikTok live.

Als je ouder bent dan 18 en je bent live op TikTok, dan hebben kijkers tevens de mogelijkheid om je ‘virtuele cadeautjes’ te geven.

Hoe kun je live gaan op TikTok stappenplan:

Stap 1: open de TikTok app en log in bij je account als dit nodig is. Heb je nog geen TikTok? Lees dan hier hoe je TikTok kunt downloaden en installeren.

Stap 2: klik op het plus tekentje die je onderaan van het scherm kunt vinden. Zie hiervoor de pijl hier onderaan.

Stap 3: klik vervolgens op de ‘Live’ button, die je naast de optie voor opnemen ziet.

Stap 4. voeg de titel van je livestream toe en klik dan op ‘Go Live’ om te beginnen.

Waarom kan ik niet live gaan op TikTok?

Zie je de optie om live te gaan niet verschijnen? Dan voldoet jouw TikTok account waarschijnlijk nog niet aan de eisen om toegang te krijgen tot de TikTok livestream functie.

Wat vind jij van de TikTok Live functionaliteit? Heb jij deze optie en maak je er weleens gebruik van? Laat het ons weten in de comments hieronder!