Apps die uit China komen: bij sommige gaan de nekharen overeind staan, want nemen ze het wel zo nauw daar in China met de privacy? In ieder geval zijn de Verenigde Staten in overleg om TikTok en andere Chinese apps te verbannen, zo schrijft Buzzfeed. Moeten we ons zorgen maken over TikTok en onze privacy? Wat is er precies aan de hand? En wordt TikTok verbannen?

De Nationale Veiligheid van The States

De reden om TikTok, en andere Chinese apps te verbannen, komt voort uit het idee dat dat de nationale veiligheid van de Verenigde Staten in het geding komt. Zo vertelt de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Mike Pompeo aan Fox News in een interview afgelopen maandag.

Pompeo neemt ook een behoorlijk pittig standpunt in wat betreft het downloaden en gebruiken van TikTok. Hij geeft aan dat wanneer Amerikanen TikTok downloaden, ze hiermee automatisch privé informatie in handen geven van de Communistische Partij van China. Hello sir! Laten we zeggen dat het een pittige uitspraak is.

Maar wat zegt TikTok?

Op dit statement reageerde TikTok met het volgende commentaar: “TikTok wordt geleid door een Amerikaanse CEO, met honderden werknemers en belangrijke leiders die zorg dragen voor veiligheid, beveiliging, product en het publieke beleid hier in de U.S. Er is niks belangrijkers dan het promoten van een veilige beleving en het gebruik van het TikTok platform. We hebben nog nooit TikTok data van gebruikers verstuurd naar de Chinese overheid, en dit zullen wij ook niet doen wanneer dit gevraagd wordt”.

TikTok en data …

We zien vaker dat TikTok’s populariteit en de link met China steeds vaker onder de aandacht komt. Dit topic staat scherp op de radar van de hele wereld. Hierbij zien we vragen naar voren komen die stellen of onze data daadwerkelijk veilig is en of gebruikersinformatie en data niet worden doorgestuurd naar de Chinese overheid?

Om het vertrouwen terug te winnen van Washington heeft TikTok ervoor gezorgd dat er een aparte CEO is aangenomen die apart opereert van ByteDance. Hiermee wil het bedrijf de data van alle Amerikanen, die TikTok gebruiken, op “exclusieve” servers plaatsen in Virginia en Singapore, zo meldt the New York Times vorig jaar

What’s next?

Wij zijn benieuwd naar wat jullie van TikTok denken? Ben jij je bewust van alles wat je op TikTok zet? En hoe kijk jij naar Chinese apps en nationale veiligheid? Laat het ons weten in de reacties hieronder!